Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Cum să folosiți un pistol de vopsit

cum-sa-folositi-pistoalele-de-vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Pistoale de Vopsit – Cum să le folosiți?

V-ați săturat să folosiți o pensulă și să vă complicați cu o tăvi și găleți de fiecare dată când trebuie să vopsiți ceva? Luați în considerare o investiție într-un pistol de vopsit!

Unele dintre cele mai noi modele sunt o alegere excelentă și vă pot economisi timp, efort, chiar și bani pentru următoarea activitate de vopsire. Dar este într-adevăr nevoie de puțină practică pentru a învăța cum să folosiți aceste instrumente în mod corespunzător.

Un pistol de vopsit funcționează excelent pentru acoperirea suprafețelor inegale, precum ramele ușilor și obloanele ferestrelor, dar, deoarece curățarea corectă a acestora necesită o cantitate considerabilă de timp și efort, poate doriți să luați în considerare și utilizarea unui pulverizator de vopsea exclusiv pentru lucrări mai mari.

Iată mai jos câteva sfaturi care să vă ajute să folosiți cu succes un pistol de vopsit:

Cu aer sau fără aer

Vorbim aici despre pistoalele cu aer. Pulverizatoarele fără aer necesită și mai mult antrenament pentru utilizare și, de obicei, nu sunt potrivite pentru proiectele de acasă.

Ce anume vreți să vopsiți?

Rețineți ce tip de suprafață urmează să fie vopsită și ce tip de vopsea utilizați. Nu toate pistoalele de vopsit beneficiază de aceleași specificații și  toate au setări diferite. Verificați grosimea vopselei și volumul spray-ului. De asemenea, puteți ajusta unghiul de pulverizare de la o sprayere mai largă la una mai restrânsă.

Tehnica este totul

În primul rând, testați-vă tehnica și pistolul în sine, folosindu-l cu apă pentru prima dată. Veți obține o acoperire realizată excelent prin menținerea  nivelului pulverizatorului în timp ce vă deplasați corpul, nu doar brațul, pe calea spray-ului. Dacă vă mișcați doar brațul, distribuția vopselei nu va fi egală.

Luați-o treptat

Veți fi tentați să terminați rapid munca, dar dacă începeți să vă grăbiți, acest lucru se va vedea clar la rezultat.

  1. Nu vopsiți prin pulverizare atunci când temperatura aerului este sub 10 grade sau peste 35 de grade. Nu este indicat nici să pulverizați vopseaua în lumina directă a soarelui. Prea multă căldură usucă vopseaua prea repede și nu se va lega bine. Dacă este prea frig, vopseaua se usucă prea încet, atrăgând pete și mizerie, iar pistolul este mai probabil să se înfunde.
  2. Este mai bine să aplicați vopseaua într-un strat mai subțire și ulterior să reveniți și să aplicați ceva mai mult decât să încărcați suprafața cu un strat de vopsea prea greu și care poate să se scurgă și să se usuce neuniform. În timp, aceasta se poate cojii.
  3. Când alegeți să vopsiți cu o culoare închisă, profesioniștii adesea adaugă o nuanță de culoare la grundul alb. Vopsele pentru latex sunt disponibile la majoritatea magazinelor de vopsea. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți nuanța care este cea mai apropiată de culoarea topului.

Nu puteți doar să conectați pistolul la vopsea și să începeți să vopsiți. Vopsitul cu un pistol necesită puțină practică. Încercați să vă perfecționați tehnica pe cartoane. După ce vă asigurați că puteți oferi o acoperire uniformă, puteți continua să pictați pereții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *