Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Ghid rapid despre pistoale de vopsit – 7 Sfaturi Utile

pistoale de vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Pistoale de vopsit – Ghid Rapid

Cu siguranță fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată în viață cu „povara” zugrăvitului. Dar știți că există o alternativă mult mai confortabilă a vopsitului? Uitați de pensule și luați în considerare un pistol de vopsit. Cu siguranță vă veți îndrăgosti. În acest ghid rapid urmează să vă prezentăm câteva particularități ale pistoalelor de vopsit.

Pistoalele fără aer

Pulverizatoarele „fără aer” sunt produse electrice sau cu gaz care pompează mecanic vopseaua sau culoarea într-un pulverizator. Fluidul este împins prin vârf, determinându-l să se atomizeze și să devină spray. Sfaturile de pulverizare variază și sunt alese în funcție de tipul de fluid utilizat, suprafața de pulverizat și puterea pistolului de pulverizare.

Vârfuri și modele

Atunci când comparăm pistoalele de vopsit, veți vedea deseori că producătorii specifică foarte clar  mărimea vârfului și numărul de modele de pulverizare pentru a distinge un model de altul.

Mărimea vârfului unui pulverizator se poate referi doar la dimensiunea deschiderii. De asemenea, poate indica dimensiunea ventilului în centimetri, împreună cu deschiderea vârfului.

Suprafața care trebuie vopsită ghidează și dimensiunea vârfului. Suprafețele  pot fi mai subțiri (precum pereții) sau mai groase (precum vopseaua din latex pentru exterior). Petele necesită dimensiuni mai mici de vârf și presiune mai mică. Luați în considerare lucrările cu care vă veți confrunta și acordați atenție specificațiilor producătorului pentru orice dimensiune maximă recomandată a pulverizatorului – dacă lucrați la vopsirea unui exterior, de exemplu, va trebui să găsiți un pulverizator cu o dimensiune considerabil mai mare maxim decât dacă intenționați să vopsiți doar interior.

Modelul de pulverizare este forma în care se așază particulele fine de vopsea. De obicei, veți vedea pulverizatoare care prezintă trei modele: rotunde, orizontale și verticale. Toate acestea din urmă sunt doar direcții diferite pentru același ventil de pulverizare.

După ce alegeți dimensiunea vârfului necesar vopsitului alegeți lățimea modelului necesară pentru lucrare. Lățimile pot varia de la aproximativ 6 la 14 centimetri lățime. Suprafețele mai mici, precum șipcile de gard, folosesc o lățime mai mică a modelului. Tavanele, pereții și suprafețele mai mari folosesc o lățime mai mare a modelului. Vârfurile se uzează și atunci când se întâmplă, debitul crește, iar lățimea ventilului  scade, ceea ce înseamnă că se va pierde vopsea mai multa pe o suprafață mai mică. Vârfurile sunt de asemenea standard sau reversibile. Un vârf reversibil poate fi decuplat cu ușurință.

Sfaturi pentru a alege cel mai bun pistil de vopsit

  1. Pistoalele cu furtun flexibil de 7  metri/ mai mult sau un cablu de extensie lung sunt cele mai bune pentru lucrările care necesită distanță, cum ar fi vopsirea unui gard.
  2. Dacă aveți nevoie sa vă transportați vopseaua pe distanță lungă, luați în considerare un cărucior mic sau un rucsac. 
  3. Determinați capacitatea de vopsire și cât de des va trebui să reumpleți. Puteți opta pentru un rezervor mai mare.
  4. Luați în considerare un control al presiunii reglabil, cu setări, pentru a ajuta la prelungirea duratei de viață a vârfurilor de pulverizare.
  5. Rețineți dacă pulverizatorul are sau nu extensii de vârf – o caracteristică la îndemână atunci când pictați tavanele înalte și spațiile greu accesibile.
  6. Asigurați-vă că piesele de schimb sunt disponibile.
  7. Întotdeauna pistoalele de vopsit vor fi o soluție la îndemâna oricui, când vine vorba de zugrăvirea casei fără prea mult efort.

Dacă nu ați găsit încă modelul dorit, vă recomandăm să răsfoiți catalogul nostru de pistoale de vopsit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *