Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Totul despre Pistoalele de Vopsit

totul-despre-pistoalele-de-vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Pistoalele de vopsit, mereu alegerea perfectă

Pistoalele de vopsit au un avantaj evident: Acestea pot răspândi vopseaua, pentru a evita petele și pentru finisaje clare mai repede decât orice pensule sau trafaleți. La fel de importantă este și abilitatea lor de a aplica o acoperire uniformă pe suprafețe inegale, cum ar fi obloanele ferestrelor și balustradele scărilor – teren fertil pentru scurgeri de perii. Locuri predispuse scurgerilor de lichid în cazul vopsirii cu pensula sau trafalet. Într-un strat fin, pistoalele de vopsit pot crea un finisaj asemănător oglinzilor, atunci când cine vorba despre dulapuri sau mobilier pe care chiar și cele mai mici imperfecțiuni sunt inacceptabile.

Succesul unui pistol de vopsit depinde de alegerea celui potrivit pentru lucrarea pe care o aveți de realizat și de stăpânirea câtorva tehnici de bază. Începeți să luați în considerare ceea ce veți vopsi și ce fel de finisaj veți folosi – pistoalele de vopsit variază foarte mult când vine vorba despre grosimea finisajelor, de cantitatea de vopsea pe care o livrează, + alți factori.

În general, există două categorii: pistoale care folosesc aerul pentru a atomiza finisajul și pistoale fără aer. Ambele au avantaje și dezavantaje și există o gamă largă de accesorii în fiecare categorie.

Atenție!!

Pistoalele fără aer funcționează la o presiune extrem de ridicată. Dacă degetul (sau orice parte a corpului) se apropie prea mult de vârf, vopseaua poate fi injectată direct sub piele. Dacă se întâmplă acest lucru, căutați imediat tratament de urgență și consultați medicul. Este posibil ca accidentarea să nu pară atât de gravă, dar majoritatea materialelor de acoperire conțin toxine periculoase care trebuie eliminate.

Unele pistoale de vopsit au vârf reglabil, ceea ce vă permite să schimbați dimensiunea și forma ventilului de vopsea. Testați-vă pistolul înainte de a pulveriza pentru a găsi o formă și un volum care vă ajută să controlați pulverizaea, dar oferind totuși o acoperire eficientă.

Pistoalele profesionale grele sunt deseori utilizate pentru proiectele mari de interior. Acestea folosesc aer la înaltă presiune, ce provine de la un compresor, pentru a atomiza vopseaua  și pentru a oferi un finisaj fin. Produsele de consum sau pistoalele „fără aer” sunt produse electrice sau cu gaz care pompează mecanic vopseaua într-un pulverizator. Fluidul este împins prin vârf, determinându-l să se atomizeze și să devină spray. Sfaturile de pulverizare variază și sunt alese în funcție de tipul de fluid utilizat, suprafața de pulverizat și puterea pistolului de pulverizare.

Trebuie să vopsiți rapid un spațiu mare? Un pistol de vopsit vă va ajuta să vă faceți treaba. Pensulele sunt bune, trafaleții sunt grozavi dar dacă urmează să vă zugrăviți toată casa, un pistol de vopsit este greu de învins. Oferind acoperire rapidă și un finisaj uniform, fără a menționa riscul mai mic de apariție a durerii la încheieturile mâinilor, acestea pot fi indispensabile atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști.

Sistemele de pulverizare a vopselei sunt acum mult mai rapide și mai convenabile. Vopsirea este cu mult mai simplificată- spre deliciul spatelui, gâtului și umerilor. De asemenea, puteți, de exemplu, să ajungeți cu ușurință la colțurile greu accesibile. Pistoalele de vopsit sunt perfecte pentru rezultate mai bune – economisind timp cât și material. 

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *