Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Tipuri de pistoale de vopsit

tipuri-pistoale-de-vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Aveți în vedere investiția într-un pistol de vopsit? Dacă aveți în plan un proiect mare, un pistol de vopsit ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie. Pulverizatoarele pot reduce drastic timpul de lucru, oferind în același timp un finisaj de înaltă calitate. Cu toate acestea, dacă nu cunoașteți deja elementele de bază ale pistolului de vopsit, s-ar putea să vă simțiți copleșit.
De unde să începeți? Primul lucru pe care ar trebui să îl înțelegeți este că nu toate pulverizatoarele de vopsea sunt la fel. De fapt, există trei pulverizatoare de bază pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a alege ce să cumpărați. Vă vom conduce prin aceste tipuri de pulverizatoare, astfel încât să puteți lua o decizie privitoare la ceea ce aveți nevoie.

Pistoalele de vopsit cu aer comprimat

Pistolul de vopsit cu aer comprimat este cel mai convențional tip. Majoritatea profesioniștilor au folosit aceste tipuri de pulverizatoare la un moment dat în cariera lor. Sunt puternice, deoarece folosesc compresoare de aer pentru a produce o presiune ridicată ce va atomiza și propulsa vopseaua. Aerul comprimat este trimis printr-un furtun astfel încât atunci când este apăsat declanșatorul, vopseaua este pulverizată. Pistoalele de vopsit cu aer comprimat sunt cele mai potrivite pentru lucrări mici-mijlocii. Sunt mult mai rapide decât pensulele sau trafaleții, deși au și unele dezavantaje. De exemplu, în unele cazuri, până la 50% din vopseaua pulverizată este irosită. Această ineficiență, împreună cu zgomotul, deseori îi țin pe oameni departe de pulverizatoarele de vopsit cu aer comprimat.

Tipuri de pistoale de vopsit 1

Pistoale de vopsit HVLP

HVLP reprezintă volum ridicat, de joasă presiune. Pulverizatoarele HVLP propulsează vopseaua la presiuni mai mici, ceea ce duce la finisaje mai netede și la un control mai mare. Acest lucru le face minunate pentru proiectele delicate sau cele care necesită detalii. Obțineți un volum bogat, un finisaj neted și este pierdută mai puțină vopsea. Pistoalele de vopsit HVLP sunt simplu de utilizat chiar și pentru persoanele cu puțină sau fără experiență. De asemenea, funcționează bine cu o mare varietate de suprafețe, cum ar fi plasticul, lemnul și sticla, precum și cu vopsele, lac, latex și uleiuri.

Pistoale de vopsit fără aer

Pistoalele de vopsit fără aer cresc în popularitate atât pentru uz casnic, cât și pentru uz industrial, datorită finisajelor de înaltă calitate. Sunt cele mai potrivite pentru proiecte mari, deoarece pot acoperi suprafețe uriașe într-un timp scurt. Ușurința de utilizare este, de asemenea, un avantaj major. Cu duze reglabile și spray-uri personalizabile, pulverizatoarele de vopsea fără aer pot fi calibrate cu ușurință pentru o mare varietate de utilizări. De asemenea, acestea pierd mai puțină vopsea decât pulverizatoarele tradiționale cu aer comprimat, ajutându-vă să reduceți risipa și timpul de curățare.

Cunoașterea pulverizatorului de vopsea

Deși fiecare tip de pulverizator de vopsea este diferit, toate au caracteristici comune pe care ar trebui să le înțelegeți pentru a alege pulverizatorul potrivit pentru proiectul dvs. Vă vom parcurge printre cele mai importante.

-Presiune

Fiecare pistol de vopsit trebuie să genereze presiune cumva pentru a propulsa vopseaua. Majoritatea pistoalelor sunt limitate la 8 bari de presiune, dar veți obține o eficiență mai bună de la un pulverizator care poate ajunge până la 10 bari de presiune.
Reglarea presiunii este cea mai importantă, totuși – presiunea corespunzătoare duce la reducerea pierderilor.

-Suprafețe compatibile

Diferite pistoale de vopsit funcționează cel mai bine cu diferite tipuri de suprafețe și materiale. Dacă vă puteți permite un singur tip de pulverizator, alegeți unul cu duze reglabile pe care le puteți adapta pentru o varietate de aplicații. De exemplu, vopseaua metalică ar putea solicita o duză de 12 sau 13 mm, în timp ce acrilicele și lacul pot solicita 14 sau 15 mm.

-Volum

Pistoalele de vopsit cu volum redus sunt deseori mai ușor de utilizat pentru începători și sunt potrivite pentru proiecte mici. Dezavantajul principal este că, din cauza rezervoarelor mici, va trebui să le reumpleți des. Dacă aveți un proiect de anvergură, este posibil să fie nevoie să folosiți un pistol de vopsit cu volum mare pentru a vă economisi timp.

Un pistol de vopsit vă oferă posibilitatea de a realiza finisaje profesionale de înaltă calitate într-un timp scurt. Doar asigurați-vă că alegeți pulverizatorul potrivit pentru lucrare, astfel încât să îl obțineți tot ce este necesar nevoilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *