Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Pasi esentiali pentru a lucra mai repede si mai usor cu pistolul de vopsit

pasi-esentiali-pentru-a-lucra-mai-repede-si-mai-usor-cu-pistolul-de-vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Daca in trecut singurele variante de a vopsi erau cu pensula sau cu trafaletul, astazi exista pistoale de vopsit. Acestea au avantajul de a fi mai rapide, de a vopsi uniform si de a acoperi fara probleme toate suprafetele dorite.

Pentru a folosi un pistol de vopsit insa, trebuie sa stii ce sa alegi si cum sa il manevrezi corect. Tocmai de aceea, am pregatit o lista cu 5 pasi esentiali pentru a fi cat mai eficient atunci cand vopsesti cu un pistol de vopsit.

  1. Alege corect pistolul! Exista pistoale pe baza de aer comprimat, ideale pentru vopsirea profesionala a automobilelor, a mobilierului sau a peretilor exteriori, exista pistoale HVLP, destinate uzului semi-profesional si pistoale care functioneaza fara aer, bazandu-se pe un motor electric. Acestea din urma sunt ideale pentru suprafetele foarte mari sau pentru suprafetele greu accesibile.

Pasi esentiali pentru a lucra mai repede si mai usor cu pistolul de vopsit 1

Alegerea pistolului implica si o atentie sporita la micile detalii: puterea pistolului, capacitatea rezervorului sau flexibilitatea de care da dovada.

  1. Nu incepe sa vopsesti fara a proteja spatiul de lucru si a te proteja pe tine. Oricat de bun ar fi un pistol de vopsit, exista intotdeauna riscul de a stropi in jurul obiectului vizat. Tocmai de aceea, trebuie sa se foloseasca huse textile sau de plastic pentru protejarea elementelor ce nu le doresti vopsite. Pentru a te proteja pe tine trebuie sa folosesti un combinezon, manusi, ochelari si masca.
  2. Dilueaza corect vopseaua. Majoritatea pistoalelor de vopsit functioneaza cu o vopsea bine diluata. Pe ambalajul vopselurilor exista un prospect despre cum trebuie sa diluezi produsul, in asa fel incat sa poata fi aplicat cat mai uniform.
  3. Pregateste corect suprafata pe care o vei vopsi. Pregatirea inseamna degresare, curatare de praf si eliminarea resturilor de vopsea. Scopul este acela de a obtine o suprafata cu aderenta foarte buna, cat mai neteda.
  4. Vopseste in straturi cat mai subtiri. Pentru asta ai nevoie de miscari ample, de o duza potrivita si de pastrarea unei distante de aproximativ 30 de centimetri intre pistol si suprafata vopsita. Distanta nu trebuie sa fie modificata de-a lungul procesului iar pistolul trebuie sa fie bine reglat, in asa fel incat sa nu disperseze superficial sau din contra, sa elibereze stropi prea mari.

Inainte de a te apuca de vopsit incearca presiunea pistolului pe o suprafata mai mica sau chiar pe un obiect de test. Daca totul este ok, poti incepe sa vopsesti iar sansele unor rezultate optime sunt uriase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *