Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Vopsitul pe vreme rece: probleme comune

pistoale-de-vopsit-vopsitul-vreme-rece
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Temperaturile scăzute afectează atât aplicarea, cât și uscarea vopselei. Vopselele alchidice și uleioase, pe bază de uleiuri naturale și rășini, devin mai vâscoase la temperaturi scăzute și necesită adăugare de diluanți. Unele vopsele sunt însă fabricate cu aditivi speciali pentru a depăși această problemă și pentru a îmbunătăți performanța acestora. Vopselele cu emulsie, la temperaturi scăzute, suferă de viteze mai mici de evaporare a conținutului de apă și de aditivi volatili. Pentru a se usca au nevoie de 4 ore la aproximativ 24 °C. Vopsirea la temperaturi reci folosind vopsele alchidice va avea nevoie chiar de și mai mult timp.

De asemenea, este important să fim conștienți că temperatura reală a suprafeței poate varia între diferite zone de pe aceeași structură, mai ales atunci când temperaturile sunt scăzute și / sau volatile, ceea ce face ca timpul de uscare să fie imprevizibil și cu rezultate potențial inegale. (Acest lucru este foarte evident pe suprafețele metalice în comparație cu lemnul). Solvenții care se evaporă rapid, frecvent întâlnite în lacuri, pot cauza răcirea suprafeței, astfel încât să se formeze condens.

Probleme comune:

Unele probleme comune care pot fi întâlnite la vopsirea la temperaturi reci includ:

  • Ventilație inadecvată, permițând astfel acumularea nivelului de vapori de solvent și / sau de vapori care afectează atât finisajul final, cât și sănătatea celui ce aplică vopseaua;
  • Fisurarea suprafeței și formarea necorespunzătoare a filmului care provoacă un efect pulverulent;
  • Rezistență slabă la pete;
  • Culoare neuniformă;
  • Apariția apei (în special cu vopsele pe bază de emulsie / apă);

Sfaturi:

Acordați o atenție deosebită substratului

Atât temperaturile aerului, cât și cele ale substratului trebuie să fie peste valorile minime specificate.

  • Lucrați după amiază

Concentrați tot ce aveți de făcut  dimineața devreme și după-amiaza târziu. Aplicați vopseaua (între 10 și 14:00) pentru a permite suprafețelor să se încălzească și pentru a le da timp de întărire înainte de căderea rouei.

  • Urmați soarele

Se recomandă întotdeauna să urmăriți soarele în timp ce vopsiți pe vreme rece. Acest lucru înseamnă că începeți să lucrați la câteva ore după răsăritul soarelui și încetați vopsirea înainte ca soarele să apună, deoarece temperatura și umiditatea sunt asociate direct cu soarele. Temperatura devine semnificativ mai ridicată și umiditatea devine semnificativ mai scăzută în timpul zilei, așa că profitați de acest aspect. Puteți începe pregătirea pentru vopsire  dimineața devreme, astfel încât să puteți fi complet gata de lucrare în momentul răsăritului.

pistol-de-vopsit-w200-wb

  • Temperatura vopselei contează foarte mult

Temperatura vopselei contează foarte mult și, din păcate, majoritatea oamenilor ignoră acest lucru. În consecință, ei devin incapabili să vopsească  fără probleme. Dacă vopseaua este menținută la temperatură mai scăzută mult timp și apoi se aplică pe suprafața aferentă, aceasta îi va scade temperatura, atunci vopseaua devenind groasă. Drept urmare, nu se întinde bine, ceea ce va face procesul mult mai dificil. Încercați să păstrați cutiile cu  vopsea într-un mediu destul de cald, unde nu pot îngheța. Le puteți plasa în subsol.

Deoarece vopseaua necesită mai mult timp pentru a se usca pe vreme rece, de fiecare dată când zugrăviți pe vreme rece, atunci acordați mai mult timp procesului, astfel încât să aibă îndeajuns pentru uscare. Nu aplicați al doilea strat imediat. Zugrăvitul  pe vreme rece poate fi dificil, dar dacă urmați sfaturile menționate mai sus, puteți vopsi cu ușurință oricând și la orice interval de temperatură.

Datorită tehnologiei moderne, care ne-a furnizat cele mai noi echipamente și materiale de vopsire care pot fi folosite chiar și pe vreme rece și ploioasă, vopsirea pe vreme rece nu reprezintă un mare impediment in ziua de azi. De obicei, se recomandă să vă zugrăviți fațada cel puțin o dată pe an, deoarece vopseaua protejează pereții de condițiile meteorologice extreme. Puteți avea casa vopsită profesional de către profesioniști, ceea ce vă va ajuta să evitați dificultatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *