Trebuie sa renovezi sau simti nevoia de a schimba putin aerul din casa? Cea mai simpla metoda de a face acest lucru este sa reimprospatezi peretii. Iar acest lucru se poate face extrem de usor in ziua de azi datorita aparitiei pistoalelor de vopsit.
Varuirea peretilor nu numai ca improspateaza aerul dintr-o incapere, dar vine, de asemenea, cu avantajul ca igienizeaza spatiul respectiv.
Daca, in vremurile de demult, oamenii foloseau pensule sau bidinele facute din par artificial sau din par de animale pentru varuirea sau vopsirea peretilor, in ziua de azi, datorita tehnologiei care avanseaza din ce in ce mai mult, putem sa facem acest lucru folosind diferite aparate speciale de pulverizare a vopselei sau varului, aparate care ne ajuta sa economisim extrem de mult timp si efort. Cele mai populare si eficiente astfel de aparate sunt pistoalele de vopsit.
Ce este pistolul de vopsit?
Denumit si pulverizator de vopsea, pistolul de vopsit este indispensabil in zilele noastre, atunci cand avem de acoperit cu vopsea o suprafata mare. Deoarece pulverizeaza un strat de vopsea subtire si uniform, nu este necesar ca utilizatorul acestui dispozitiv sa dispuna de abilitati deosebite. Prin urmare, pistolul de vopsit poate fi folosit de oricine cu succes.
Din ce este compus pistolul de vopsit?
In componenta pistolului de vopsit intra urmatoarele componente:
– rezervor de alimentare;
– stut prin care intra aerul;
– ventil-tragaci;
– surub pentru reglarea debitului;
– surub pentru reglarea jetului rotund sau larg;
– o duza;
– o supapa ce controleaza presiunea aerului.
Ce tipuri de pistoale de vopsit gasim pe piata?
Pe piata gasim o diversitate de pulverizatoare de vopsea pe care le putem clasifica in urmatoarele 3 grupe:
– pistoale de vopsit pneumatice;
– pistoale de vopsit electrice;
– pistoale de vopsit cu actionare manuala.
Ce fel de vopsea poate folosi un pistol de vopsit?
De regula, pulverizatoarele de vopsea accepta urmatoarele substante: vopseaua conventionala (ce are la baza apa sau diluant), vopseaua lavabila, glazura, rasina epoxidica, aracetul, lacul si grundul.
Exista, de asemenea, pistoale de vopsit ce disperseaza vopsea speciala pentru caroseria auto si pistoale de vopsit ce permit utilizarea mai multor tipuri de conservanti pentru lemn (acestea fiind necesare, de regula, pentru tratarea mobilei din lemn, a verandelor, teraselor si gardurilor).