Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Tot ceea ce trebuie sa stii despre pistoalele de vopsit

Tot ceea ce trebuie sa stii despre pistoalele de vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Pistoalele de vopsit reprezinta o adevarata revolutie in domeniul vopsitului, indiferent ca este vorba despre vopsitul unui gard, a unei masini sau a unei piese de dimesniuni reduse. Un astfel de pistol economiseste timp si reuseste sa aplice vopsea intr-un mod cat se poate de profesionist.

Pe piata exista doua tipuri de pistoale de vopsit: cele pe baza de aer comprimat si cele fara aer.

Pentru o vopsire profesionala, cele cu aer sunt cele mai eficiente. Acestea evacueaza un jet puternic de vopsea, aplicand un strat subtire si uniform.

Pistoalele cu aer comprimat sunt foarte precise si foarte usor de folosit.

Pistoalele fara aer sunt si ele foarte eficiente, insa sunt recomandate pentru vopsirea suprafetelor exterioare. Daca ai de vopsit un gard sau un zid, aceasta este cea mai buna varianta. Pentru a functiona, pistoalele fara aer se folosesc de motoare electrice care creaza presiune in rezervor. Din pacate, nu sunt precise, motiv pentru care nu pot fi folosite pentru o vopsire de detaliu pe obiecte mici.

Ce performante trebuie sa cauti la un pistol de vopsit?

Indiferent ca este vorba despre un pistol cu aer sau unul fara aer, trebuie sa te asiguri ca acesta are debitul de vopsire pe care il cauti. De asemenea, trebuie sa te informezi in legatura cu dispersia vopselei ( o valoare intre 50 si 100 de ml pe minut este mai mult decat acceptabila) si cu dimensiunea rezervorului. Desi pare foarte atractiv un rezervor mare, care sa necesite o incarcare cat mai rara, este bine sa te gandesti si la manevrabilitate. In general, pistoalele cele mai eficiente au o dimensiune a rezervorului intre 500 si 800 de mililitri.

vopsire-pereti-exteriori

Care sunt principalele accesorii pe care trebuie sa le cauti la un pistol de vopsit?

Un pistol eficient are si diverse accesorii care ii sporesc eficienta. O unitate cu motor si ventilator, accesoriile de intretinere, duzele interschimbabile sau dispozitivele de reglare a jetului pot fi accesorii care imbunatatesc in mod considerabil eficienta, precizia, manevrabilitatea si durata de viata a pistolului.

Daca este bine ales, un pistol de vopsit te poate ajuta sa economisesti timp si bani, oferindu-ti sansa de a vopsi ca un profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *