Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Alegerea pistolului de pulverizare pentru vopsirea masinilor

pistol-vopsit-auto
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Specialistii in vopsirea automobilelor au mereu posibilitatea de a alege cele mai bune instrumente. Incepatorii, insa, nu numai ca nu au astfel de oportunitati, dar de cele mai multe ori nici nu se pricep ce sa aleaga. Daca si tu esti unul dintre cei lipsiti de experienta si ai nevoie de un pistol de vopsit auto profesional cu care sa iti faci bine treaba, informatiile din randurile urmatoare iti vor fi de folos.

Cum se alege cel mai bun model pentru rezolvarea problemei?

Sa alegi un pistol de pulverizare cu care sa lucrezi rapid si usor este aproape imposibil. Adevarul este ca incepatorii nu cunosc toate dedesubturile procesului de vopsire, astfel ca nu pot formula o lista clara cu cerintele pentru acest instrument. Din fericire, insa, exista mai multe criterii de baza prin care pistolul de vopsire a masinilor este evaluat pentru nivelul general de confort si fiabilitate.

Materialele ce intra in componenta pistolului de vopsit sunt foarte importante!

Este esential ca dispozitivul de pulverizare sa fie realizat din aluminiu. La modelele foarte fiabile, elementele structurale sunt acoperite cu nichel pentru a face fata coroziunii. De evitat modelele ce au carcasa facuta din siliciu sau din aliaje cu rezistenta mecanica similara.

De asemenea, detaliile designului, care au parte de foarte multa uzura, precum este duza de descarcare a vopselei, ar fi bine sa fie din aluminiu pentru a rezista cat mai mult in timp. Duzele de descarcare a vopselei cel mai putin durabile sunt cele din alama sau din otel inoxidabil.

Alegerea pistolului de pulverizare pentru vopsirea masinilor 1

Un alt lucru important de luat in considerare este greutatea structurii. Ar fi bine ca pistolul sa fie cat mai usor, pentru a putea fi folosit cu cat mai multa lejeritate. De recomandat asadar pistoalele de vopsit cu structura din aluminiu si din otel, cu o curgere buna de pornire, care ar trebui sa fie si din metal.

In cele din urma, trebuie luat in calcul gradul de etansare. Pistolul de vopsit auto, indiferent de clasa pe care o are, functioneaza cu presiune ridicata. Prin urmare, fluidele nu trebuie sa curga. Acorda asadar atentie sporita calitatii garniturilor si sigiliilor. Un pistol de pulverizare performant ofera elemente PTFE fiabile, tehnopolimeri. Cele mai bune modele de pe piata sunt echipate cu garnituri Teflon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *