Având în vedere lunile reci, majoritatea vopsitorilor, indiferent dacă sunt amatori sau profesioniști, nu vor face lucrări în aer liber. Cu toate acestea, există momente în care nu puteți evita situațiile în care este nevoie să folosiți un pistol de vopsit, iar prin urmare, vă puteți întreba cum să o faceți cel mai bine în aer liber pe vreme rece, fără efecte adverse.
Selectați o vopsea adecvată pentru aplicare pe vreme rece
Majoritatea vopselelor sunt proiectate pentru a fi aplicate pe o suprafață care se încadrează în anumiți parametri de temperatură și, în general, intervalul sugerat este de obicei destul de cald. Când este mult mai rece decât celq sugerat poate cauza probleme cu aderența vopselei la suprafață. De aceea, primul lucru practic de luat în considerare este dacă o companie de vopsele poate oferi un produs care are cerințe de temperatură a suprafeței mai iertătoare atunci când vine vorba despre frig.
Cunoașteți temperatura suprafeței înainte de aplicarea vopselei
După cum am menționat deja, suprafețele reci creează probleme pentru aderența eficientă a vopselei. În timp ce alegeți o vopsea care va funcționa bine atunci când este aplicată pe o suprafață rece, ar trebui să fiți conștienți de temperatura exactă a suprafeței înainte să aplicați vopseaua. Mai exact, asigurați-vă că verificați suprafața cu un termometru de suprafață înainte de vopsire. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu aveți probleme de aderență din cauza unei suprafețe reci. În plus, puteți avea surpriza ca suprafața să nu fie atât de rece pe cât vă așteptați, deoarece exteriorul unei case poate fi adesea mai cald decât aerul din jur, datorită căldurii care iese din casă și a unor factori similari.
Încercați să țineți vopseaua într-un loc cald
În timp ce suprafețele reci pot crea probleme de aderență, vopseaua rece poate deveni groasă și greu de pulverizat. În general, scăderile de temperatură duc la creșterea vâscozității și la îngroșarea vopselei. Când pulverizați vopsea la temperaturi, scăzute, acest lucru poate crea probleme în obținerea unui finisaj bun, deoarece materialul mai gros poate fi mai greu de atomizat. Pentru a remedia această problemă, puteți încerca să vă păstrați vopseaua într-o zonă caldă sau puteți lua în considerare și utilizarea unui încălzitor special pentru vopsea. Un încălzitor de vopsea va permite materialului să rămână cald, în ciuda temperaturilor exterioare reci.
Pregătiți corect echipamentele pentru depozitare
Veți dori să vă asigurați că vă curățați și depozitați corect pistolul pentru vopsit, astfel încât să nu se înghețe pe timpul depozitării. Dacă utilizați produse pe bază de solvenți, vă recomandăm să luați în considerare adăugarea unor produse speciale pentru a preveni orice posibilă înghețare a materialului în echipamentul dvs. de pulverizare.
În cele din urmă, utilizarea pistolului de vopsit pe vreme rece nu este soluția ideală, deoarece există provocări suplimentare cu care vă veți confrunta, de la asigurarea că suprafața este suficient de caldă pentru a fi aplicată vopseaua, la obținerea materialului pentru pulverizare eficientă, la provocări de depozitare. Cu toate acestea, dacă ați decis că va trebui să vopsiți, utilizați aceste 4 sfaturi pentru a vă asigura că obțineți rezultate bune.