Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Care sunt cele mai populare tipuri de pistoale de vopsit

pistoale de vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Un pistol de vopsit iti poate usura foarte mult munca de intretinere a peretilor, a gardului, a usilor sau a altor suprafete mari care necesita un nou strat de vopsea din cand in cand. Un astfel de pistol are capacitatea de a contura mai multe avantaje:
-Asigura o pulverizare uniforma pe suprafete;
-Nu necesita abilitati extraordinare;
-Nu face mizerie, asa cum se intampla in cazul pensulelor sau a altor accesorii de acest fel;
-Poate aplica vopsea chiar si in locurile foarte inguste.

Nu toate pistoalele de vopsit sunt la fel, insa. Pe piata exista mai multe tipuri de pistoale de vopsit care pot raspunde oricarei necesitati ai avea, insa trebuie sa fie alese cu atentie.

Care sunt principalele tipuri de pistoale de vopsit?

1. Pistoalele de vopsit cu aer comprimat. Acestea sunt cele mai populare si permit vopsirea cu usurinta a casei, a caroseriei masinii sau a altor obiecte care necesita atentie la detalii. Pistoalele cu aer comprimat elibereaza un jet puternic de particule de vopsea, care este aplicat uniform pe suprafete.

2. Pistoalele de vopsit HVLP. Sunt asemanatoare pistoalelor cu aer comprimat, folosindu-se de acelasi gaz pentru aplica vopseaua, insa nu folosesc presiunea pentru a pulveriza vopseaua ci aerul care iese din dispozitiv. Aceste pistoale nu sunt cele mai precise, insa pot acoperi destul de rapid suprafetele dorite.

pistoale-vopsit

3. Pistoalele fara aer comprimat. Sunt pistoale care se folosesc de motoare electrice cu ajutorul carora creaza presiunea in rezervor. Rezultatul este unul exelent, deoarece suprafetele sunt vopsite uniform. Din pacate, viteza mare de vopsire nu asigura o precizie foarte mare.

Indiferent de tipul de pistol de vopsit pe care il alegi, este bine sa te asiguri ca acesta este suficient de puternic ( poti opta pentru variante intre 200 W si 650 W), trebuie sa te asiguri ca poate acoperi o suprafata destul de mare intr-un timp destul de scurt si ca are un rezervor de dimensiuni generoase.

Cele mai populare si eficiente rezervoare sunt cele cu o capacitate intre 500 si 800 de ml.

Daca ai ales pistolul potrivit, tot ceea ce iti ramane de facut este sa achizitionezi vopseaua potrivita si sa te apuci de treaba.