Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Sfaturi care te ajuta sa vopsesti mai usor cu un pistol de vopsit

vopsesti-mai-usor-cu-un-pistol-de-vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Pistolul de vopsit este unul dintre dispozitivele care usureaza extrem de mult munca in orice atelier. Acesta permite aplicarea de vopsea in mod uniform pe aproape orice suprafata, este rapid si este foarte usor de folosit.
Totusi, daca nu alegi pistolul de vopsit potrivit si daca nu stii sa il folosesti, risti sa pierzi din eficienta unui astfel de produs.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa vopsesti cu un pistol de vopsit?

1. Afla care este pistolul de care ai nevoie. Nu toate pistoalele de vopsit sunt la fel. Unele sunt pe baza de aer comprimat, altele sunt de tip HVLP iar altele sunt fara aer, functionand cu motor electric. Fiecare este recomandat intr-o anumita situatie. Cele electrice, spre exemplu, sunt perfecte pentru suprafete mari, in timp ce pistoalele HVLP sunt ideale pentru vopsirea cu precizie.

2. Afla care sunt specificatiile care fac un pistol sa fie eficient. Debitul de vopsire capacitatea rezervorului sau posibilitatea de a regla jetul de vopsea, toate sunt specificatii care merita toata atentia si pot contribui la eficienta pistolului.

Sfaturi care te ajuta sa vopsesti mai usor cu un pistol de vopsit 1

3. Nu neglija protectia elementelor pe care nu le vrei vopsite. De multe ori, cei care vopsesc anumite piese uita ca in jur exista si elemente pe care nu trebuie sa ajunga vopseaua. Se ajunge, in felul acesta, la o situatie foarte neplacuta. Inainte de a te apuca de vopsit incearca sa protejezi, pe cat posibil, spatiul din jur.

4. Foloseste o vopsea diluata. Diluarea vopselei este importanta mai ales daca folosesti un pistol cu compresor de aer. In felul acesta, aplicarea este mult mai fina.

5. Asigura o pregatire optima pentru suprafata ce urmeaza a fi vopsita. Nu doar vopseaua, modul in care este aplicata sau talentul vopsitorului conteaza. Este extrem de important ca suprafata ce urmeaza a fi vopsita sa fie foarte bine curatata, in asa fel incat sa aiba o aderenta buna. Aceasta trebuie sa fie curatata de praf, degresata si cat mai bine netezita. Daca este o suprafata cu imperfectiuni este bine sa fie finisata cu ajutorul hartiei abrazive sau cu ajutorul lanei de otel.

Odata ce totul este pregatit, tot ceea ce ai de facut este sa iei pistolul de vopsit si sa incepi sa aplici vopsea. In momentul in care incepi sa vopsesti, mai conteaza doar cum te misti si cum reglezi pistolul. Este bine sa vopsesti in straturi succesive, cat mai subtiri iar in cazul in care vopsesti suprafete mari, sa ai miscari cat mai ample, de la distanta de 30 de centimetri de suprafata vopsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *