Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Cum folosesti un pistol de vopsit

Cum folosesti un pistol de vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Daca esti in cautarea unui pistol de vopsit, dar inca nu esti decis cu privire la achizitia pe care sa o faci, atunci urmareste acest articol si tine minte ca pistolul de vopsit este un instrument extrem de util pentru atelierul tau atat acasa cat si la munca. Avantajele pistolului de vopsit sunt acelea ca te va ajuta sa vopsesti mai uniform aproape orice suprafata si in acelasi timp, vei economisi timp in comparatie cu vopsitul cu trafaletul sau peria. Din momentul in care alegi modelul potrivit pentru tine, pistolul de vopsit devine foarte usor de folosit.

Tipuri de pistoale de vopsit

Pistoalele de vopsit se impart in doua mari categorii in functie de tipul de tehnologie pe care il folosesc:

  1. Pistoalele de vopsit sub presiune (numite si pistoale de vopsit pneumatice)

Aceste pistoale functioneaza pe baza de aer comprimat, iar pentru a distribhi cat mai uniform vopseaua se foloseste de principiul atomizarii. Jetul acestui tip de pistol este puternic si fin, tocmai din acest motiv este ideal pentru lucrarile de detaliu. Modul de functionare al acestui pistol de vopsit este prin cuplarea la un compresor.

  1. Pistoale de vopsit fara aer

Pistoalele de vopsit fara aer se mai numesc si pistoale airless, tocmai din motivul ca nu folosesc aerul compirmat, ci un motor, care de cele mai multe ori este electric. Acest tip de pistoale este recomandat pentru lucrarile pe suprafete intinse.

Cum folosesti un pistol de vopsit 1

Cum alegi un pistol de vopsit?

Atunci cand alegi un pistol de vopsit auto trebuie sa te asiguri ca va fi cel potrivit pentru nevoile tale, tocmai de aceea iti vom prezenta cateva aspecte pe care trebuie sa le urmaresti cand alegi un astfel de pistol.

Puterea

Pentru lucrarile casnice este necesar sa folosesti un motor de 220W, in timp ce pentru lucrarile profesionale, motorul trebuie sa aiba minim 650W. De exemplu, daca alegi un pistol pe baza de aer comprimat, atunci trebuie sa verifici presiunea de lucru. Daca valorile motorului sunt mari si debitul va fi mai bun, iar eficienta vopsirii va fi mai ridicata. Totodata, depinde foarte mult si pentru ce cumperi pistolul si cat de des il vei folosi, deoarece pentru vopsiri ocazionale oricare isi va face treaba.

Debitul

In manualul de utilizare, unii producatori includ si detalii xu privire la puterea de acoperire a pistolului.

Capacitatea rezervorului

Capacitatea rezervorului are o influenta deosebita atunci cand alegi sa achizitionezi un pistol de vopsit auto. Trebuie sa te gandesti si la un manometru pentru presiune pistol de vopsit. Cu cat rezervorul pistolului e mai mare cu atat vei putea vopsi mai mult si nu vei fi nevoit sa-l reincarci. Daca e sa o luam asa, o limita maxima recomandata pentru capacitatea rezervorului este de 1 litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *