Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Tipuri de pistoale de vopsit

pistoale-de-vopsit-auto-anestiwata
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Daca esti pus in situatia de a alege unul dintre multele pistoale de vopsit auto de pe piata, trebuie sa ai grija ca investitia sa fie una care sa te multumeasca si sa iti satisfaca nevoile. Daca aveti in plan un proiect mare, pistolul de vopsit este cel care ar putea usura aceasta munca. Pulverizatoarele sunt cele care pot usura drastic timpul de lucru, oferind di un finisaj de inalta calitate. Cu toate ca pistoalele de vopsit au rolul de a va usura munca, daca nu cunoasteti deja elementele de baza ale pistolului de vopsit, s-ar putea sa va simtiti nu tocmai multumiti de alegerea facuta.

Trebuie sa stii inca de la inceput ca nu toate pulverziatoarele de vopsea sunt la fel. Inainte de a alege sa cumperi un pulverizator, trebuie sa stii ca exista trei astfel de tipuri de pulverizatoare de baza.

Mia jos vom explica care este rolul fiecarui tip de pulverizator si ce il diferentiaza de celelalte astfel incat sa iei decizia corecta de achizitie.

Iata care sunt cele trei tipuri de pistoale de vopsit:

Pistoalele de vopsit cu aer comprimat

Cel mai convential tip de pistoale de vopsit este cel pe baza de aer comprimat. Datorita faptului ca folosesc compresoare de aer pentru a produce o presiune ridicata ce va atomiza si propulsa vopseaua, acestea au putere mai mare. Aerul comprimat este distribuit printr-un furtun in asa fel incat atunci cand este apasat declansatorul, vopseaua sa fie pulverizata. Pistoalele de vopsit cu aer comprimat sunt recomandate pentru lucrarile mici si mijlocii, acestea fiind mai rapide decat pensulele sau trafaletii, cu toate ca prezinta si unele dezavantaje. Un exemplu in acest sens este faptul ca in unele cazuri pana la 50% din vopseaua pulverizata este irosita. Totodata, acestea pistoale de vopsit fac zgomot foarte mare.

Pistoalele de vopsit HVLP

Ce reprezinta HVLP? Un volum ridicat, de joasa presiune. Pistoalele de vopsit de tipul HVLP propulseaza vopseaua la presiuni mai mici, fapt ce duce la finisaje mai netede si un control mult mai mare. Pentru proiectele care necesita detalii si mai multa atenție, acestea sunt pistoalele de vopsit potrivite. Indiferent de experienta pe care o ai, pistoalele de vopsit HVLP sunt usor de folosita si nu necesita experienta in folosirea lor. Totodata, au un rezultat bun pe mai multe tipuri de suprafete precum plasticul, lemnul, sticla.

pistol-de-vopsit-auto-profesional-ls-400-entech-hvlp-pentru-aplicat-vopsea

Pistoalele de vopsit fara aer

Pistoalele de vopsit fara aer devin din ce in ce tot mai cunoscute pe piata si sunt cumparate atat pentru uz casnic cat si uz industrial, datorita finisajelor de inalta calitate pe care le ofera, rezultatele fiind cu totul satisfacatoare. Pulverizatoarele de vopsea fara aer ofera o gama larga de varietati. Totodata, acestea pierd mai putina vopsea in comparatie cu pulverizatoarele de vopsea pe baza de aer comprimat, astfel ajutandu-te sa reduci risipa.

Cum faci diferenta intre pistoalele de vopsit si cum il alegi pe cel potrivit

Cu toate ca fiecare tip de pistoale de vopsit auto e diferit, au caracteristici asemanatoare pe care e necesar sa le intelegi inainte de a achzitiona un asemenea produs.

Iata care sunt cele mai importante puncte:

Presiunea

Fiecare pistol de vopsit trebuie sa genereze presiune intr-un fel pentru ca vopseaua sa fie propulsata. De obicei, majoritatea pistoalele sunt limitate la 8 bari de presiune, dar de la un pulverizator cu care poti ajunge pana la 10 bari de presiune poti obtine o eficienta mai mare.

Suprafetele compatibile

In functie de ce pistoale de vopsit auto alegi, acestea functioneaza diferit in functie de tipurile de suprafete si materiale. Alege un pistol cu duze reglabile pe care sa-l poti regla pentru o varietate de aplicatii.

Volumul

Pistoalele de vopsit cuun volum redus sunt msi usor de folosit de cei incepatori si sunt deseori utilizate pentru proiecte mai mici. Unul dintre principalele dezavantaje ale acestora este faptul ca din cauza rezervoarelor mici va trebui sa il reumpli mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *