Ne găsiți aici

Strada Crişana nr. 10, cod 500209,  jud. BRAŞOV, ROMÂNIA

Date Contact

Telefon: 0745.041.393
Email:actirom@gmail.com

Program de lucru

Luni-Vineri
09:00 - 17:00

Pistolul de vopsit – Avantaje si Dezavantaje

Avantaje si dezavantaje ale pistolului de vopsit
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Orice om ajunge la un moment dat sa vopseasca. Fie ca vrei sa dai un strat proaspat de vopsea pe pereti, fie ca trebuie sa vopsesti un gard sau o masina, aceasta activitate este una comuna, care uneori poate fi foarte placuta.

In procesul de vopsire trebuie sa te asiguri ca alegi o vopsea de foarte buna calitate, insa aceasta preocupare nu este suficienta. Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este instrumentul cu ajutorul caruia vopsesti.

Exista 3 optiuni: pensula, trafaletul si pistolul de vopsit.

Care optiune este cea mai buna?

Variantele clasice sunt, evident, pensula si trafaletul. Acestea se remarca printr-un pret mic si o utilizare foarte facila. Din pacate, trafaletul poate sa stropeasca destul de tare in jur si se usuca intre folosiri, in timp ce pensula poate lasa in urma fire de par.

Pistolul de vopsit – avantaje

Optiunea cea mai profesionala pe care o ai la indemana este pistolul de vopsit. Acesta este gandit special pentru aceasta activitate si poate oferi o serie de avantaje de necontestat:

  • Este mult mai rapid decat pensula si trafalet, putand acoperi suprafetele cu vopsea in doar cateva minute;
  • Nu necesita efort. Pentru a vopsi cu un pistol de vopsit nu ai nevoie de miscari din incheietura mainii. Singurul efort pe care il faci este sa apesi pe un buton;
  • Acopera mult mai bine suprafetele. Suprafata acoperita de un pistol est emult mai mare decat suprafata acoperita de o pensula. Stropii generati de pistol patrund chiar si in cele mai inaccesibile zone;
  • Face economie la vopsea. Stratul de vopsea pe care il adauga pistolul de vopsit este mult mai subtire, ceea ce duce la economii si la rezultate mult mai placute din punct de vedere estetic;

Pistolul de vopsit – dezavantaje

Evident, exista si anumite dezavantaje. Unul dintre ele este faptul ca pistolul de vopsit costa mult mai mult decat o pensula. In timp insa, investitia poate fi amortizata. De asemenea, precizia nu este un punct forte, fiind nevoie de o protectie suplimentara pentru obiectele din jur.

vopsire-pereti-exteriori

Daca ai de vopsit o suprafata mare, care vrei sa aiba o culoare perfecta, pistolul de vopsit este cea mai buna optiune, fara doar si poate. Odata ce l-ai folosit, vei dori sa il refolosesti ori de cate ori vrei sa dai culoare unei noi suprafete din casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *